Header Abma Studio

Werkwijze

Na een eerste telefonisch contact wordt een kennismakingsgesprek afgesproken. De studio wordt daarbij bezichtigd en de opname wordt doorgesproken. Er wordt overlegd hoe de artistieke kant van de uitgevoerde muziek gekoppeld kan worden aan de technische kant. Na de kennismaking kan op verzoek een offerte worden opgesteld.

Opnamen in eigen beheer van de uitvoerende musici zijn mogelijk, maar ook opnamen voor een platenlabel worden in de studio gemaakt. Daarnaast kan een ongemonteerde ruwe opname op CD gezet worden, waarmee de klant zelf elders verder werkt. Voorbeelden hiervan zijn:

  1. een piano opname (Steinway & Sons, D type) en elders aanvullen met midi.
  2. spraakopname (voice over) voor visuele producties.

De studio beschikt over een 32 inline mengtafel en er wordt er opgenomen met Logic Pro 24 sporen (Multitrack Hard Disc Recording). Opnamen zijn compatible met Midi en met het beeld montage programma Final Cut Pro/Express. Er zijn microfoons van hoge kwaliteit beschikbaar van de merken Schoeps, Neumann, Brüel & Kjaer (DPA).

Een studio opname verloopt meestal als volgt: er wordt één of meerdere dagen opgenomen op multitrack. De musici krijgen het ruwe, ongemonteerde materiaal mee om dit thuis te beluisteren. Zij kunnen dan een keuze maken uit de verschillende takes. Daarna wordt een afspraak gemaakt voor één of meer mix- en edit dagen in de studio. Tot slot wordt er gemastered en wordt een master-CD gemaakt. Op verzoek wordt er een back-up gebrand van de multitrack-files.

Een locatie opname behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor wordt een Sound Device 8 sporen recorder gebruikt (Multitrack Hard Disc Recording).

Terugbelservice

Contact

Ruurd Abma
Abma Geluidstechniek
Kerkstraat 310
1017 HC Amsterdam

Telefoon: 020-6234109
E-mail: abmastudio@hetnet.nl